Ontslag met wederzijds goedvinden

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden besluit u in overleg om het dienstverband te ontbinden. U bent het hierbij eens over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst en u bent het eens met de voorwaarden die gesteld worden. Om alles definitief te maken wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Hierin staat dat u samen bent overeengekomen om het contract te ontbinden. Er staat ook in of u bijvoorbeeld recht heeft op een transitievergoeding en de reden van het ontslag. Het is belangrijk dat dit zo neutraal mogelijk geformuleerd wordt. Als dit niet gebeurt wordt het gezien alsof u zelf ontslag genomen heeft. U heeft dan geen recht op een WW-uitkering. Schakel vooral onze hulp in als u in zo’n situatie terecht komt. Wij kijken met u mee en kunnen eventueel voor u onderhandelen over een hogere vergoeding.

Behoud u recht op een WW-uitkering

Het eerste wat we gaan regelen is het behoud van uw WW-uitkering. U wil natuurlijk niet dat u geen WW-uitkering meer heeft omdat u akkoord bent gegaan met het voorstel van de werkgever. Het is daarom belangrijk dat er een neutrale reden geformuleerd is. Als er enige twijfel is over de reden van uw ontslag dan kan u al het recht op een uitkering verliezen. Teken daarom nooit zonder de overeenkomst te laten nakijken. Laat eerst goed controleren wat u nou precies ondertekent heeft. Uw werkgever kan u van alles beloven, maar als het niet goed op papier staat kan u dit niet meer veranderen als het ontslag uitgevoerd is.

Bedenktijd bij ontslag met vaststellingsovereenkomst

Uw werkgever kan u onder druk zitten om direct te tekenen. Hij beweert dat het een uitstekende deal heeft en dat deze anders komt te vervallen. U besluit maar gewoon te tekenen uit angst dat u anders helemaal niets heeft. Alleen later blijkt dat u een slechte deal heeft. Neem altijd direct contact met ons op bij een vaststellingsovereenkomst. U heeft namelijk wettelijk nog 14 dagen om alsnog te besluiten niet akkoord te gaan ondanks dat u al getekend heeft. Staat er geen bedenktijd opgenomen in de overeenkomst? Dan heeft u zelfs 3 weken de tijd. Neem daarom direct contact met ons op als u een overeenkomst ontvangen heeft.

Vergoeding bij een ontslag met wederzijds goedvinden

In principe maakt u zelf de afspraken met uw werkgever. Er komt geen kantonrechter aan te pas. De werkgever zal waarschijnlijk al een transitievergoeding genoteerd hebben. Alleen u kan hiervan afwijken aan de onderhandelingstafel. Wij kunnen eventueel deze onderhandeling voor u uitvoeren. Onder het mom dat de werkgever meer geld kwijt is als u er een rechtszaak van maakt. Daarnaast kan u de werkgever ook verplichten om uw advocaatkosten te betalen. U kan zo gratis onderhandelen en juridisch advies inwinnen over uw ontslag. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden en vraag vrijblijvend advies over uw situatie. Wij kijken graag of we iets voor u kunnen betekenen.